Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Відбулася зустріч з трудовим колективом КНП «Кетрисанівський центр первинної медико-санітарної допомоги»

Дата: 29.01.2021 17:02
Кількість переглядів: 539

Фото без описуСьогодні, 29 січня відбулася зустріч керівництва Кетрисанівської сільської ради з трудовим колективом КНП «Кетрисанівський центр первинної медико-санітарної допомоги».

Проведення такої зустрічі було обумовлено запрошенням трудового колективу підприємства з метою обговорення проблемних питань, які виникають на сьогодні в діяльності закладу.

Основною темою наради було питання матеріально-технічного забезпечення КНП «Кетрисанівський центр первинної медико-санітарної допомоги» та збереження ФАПів на території Кетрисанівської територіальної громади, їх належного функціонування.

Сільський голова Віктор Поліщук повідомив, що на засіданні виконавчого комітету було заслухано звіт директора КНП «Кетрисанівський центр первинної медико-санітарної допомоги» за 2020 рік та зачитав витяг з протоколу стосовно цього питання. Він зазначив, що пріоритетним завданням функціонування медичних закладів на селі є надання медичної допомоги громадянам, що передусім залежить від забезпеченості трудовими ресурсами.  На селі де відсутні фельдшери повинні працювати молодші медичні сестри. Недостатній рівень укомплектованості, в тому числі скорочення чи звільнення молодшого медичного персоналу, не дозволяє ФАПам ефективно працювати та впливає на зниження обсягу медичних послух на селі. Скорочення молодшого медичного персоналу або переведення їх на 0,25 ставки по ФАПах є неприпустимим.

Секретар сільської ради Людмила Олексієнко зазначила, що фельдшерсько-акушерські пункти - одна з невід'ємних складових первинної ланки системи охорони здоров'я в сільській місцевості. Саме вона найближча до людей, саме сюди жителі сіл звертаються за першою медичною допомогою.

Директор та лікарі “первинки” висловили свої думки щодо покращення матеріально-технічної бази медичного закладу.

За результатами зустрічі запропоновано директору медичного закладу:

розробити та подати на затвердження сесії сільської ради Програму розвитку та підтримки КНП «Кетрисанівський центр первинної медико-санітарної допомоги»;

відновити роботу молодшого медичного персоналу по сільських закладах ФАП на 0,5 ставки;

забезпечити безперебійну роботу медичних закладів на селі;

пропорційно розподіляти кошти Національної служби здоров’я України між КНП “Кетрисанівський ЦПМСД” та усіма ФАПами.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь