Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Скажіть «Так!» електронній трудовій

Дата: 22.04.2021 09:25
Кількість переглядів: 160

Майже 10 тисяч мешканців Кіровоградщини вже перевели в електронний формат свої паперові трудові книжки. Хто може це зробити, як і – головне – навіщо?

Це зручно!

Реформа обліку трудової діяльності працівників (читай – електронна трудова книжка), по-перше, значно спростить доступ до інформації про набутий стаж працівників для призначення пенсійних та страхових виплат, а по-друге, запобігає можливим ризикам і негативним наслідкам втрати трудової книжки, її фізичного пошкодження, фальсифікації та внесення недостовірних відомостей до цього документа.

Як і хто надає дані про періоди трудової діяльності?

Відомості про трудову діяльність працівника подаються через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України (www.portal.pfu.gov.ua) або страхувальником (тобто роботодавцем), або особисто працівником у вигляді сканованих копій сторінок паперової трудової книжки з обов’язковим накладанням кваліфікованого електронного підпису. Здійснити подання скан-копій можна у розділі “Комунікації з ПФУ” за допомогою сервісу “Надання скан-копій трудової книжки”.

Норми Закону

У лютому 2021 року Верховна Рада ухвалила Закон України № 1217-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі», який набере чинності з 10 червня 2021 року та запроваджує облік трудової діяльності працівника в електронній формі в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Перехідна «п’ятирічка»

Нормами Закону передбачений п’ятирічний перехідний період для включення до Реєстру застрахованих осіб відомостей з паперових трудових книжок. Протягом цього періоду застосовуватиметься як паперова трудова книжка, так й електронна форма уже наявних або внесених відомостей про трудову діяльність працівника.

 

Олена Пархоменко, начальник управління інформаційних систем та електронних реєстрів головного управління Пенсійного фонду України
в Кіровоградській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь