Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Кіровоградщина: триває експертне опитування щодо перспектив розвитку регіонального ринку праці

Дата: 19.08.2021 10:11
Кількість переглядів: 146

Фото без опису

Європейським Союзом та його державами-членами Німеччиною, Фінляндією, Польщею та Естонією для підтримки реформи професійно-технічної освіти в Україні реалізується спільна програма «EU4Skills: кращі навички для сучасної України». Програма підтримує реформу освіти з метою зробити навчання таким, що відповідає вимогам ринку праці, та допомогти молоді і дорослим реалізувати власний потенціал.

Програма має три компоненти, у тому числі компонентПідвищення ефективності реформи професійно-технічної освіти. В його рамках досліджуються потреби ринку праці (у контексті професійно-технічної освіти).

До реалізації заходів програми долучена державна служба зайнятості – в 10 регіонах, у тому числі в Кіровоградській області, реалізується пілотний проєкт з відпрацювання методологічних підходів щодо розробки прогнозних показників потреби в кадрах для формування регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів.

До основних складових проєкту належать вибіркове опитування роботодавців щодо професійної структури кадрів, поточних та перспективних потреб у працівниках (за професіями, кваліфікаціями), опитування випускників закладів професійної (професійно-технічної) освіти, що навчались у рамках регіонального замовлення, та експертне опитування щодо перспектив розвитку видів економічної діяльності області з найбільшою кількістю зайнятих, нових професій/кваліфікацій та їх потреби у розрізі кількісних та якісних показників (робота експертних фокус-груп).

Перші дві вказані складові проєкту вже реалізовані.

Розпочата робота щодо проведення експертних опитувань.

За статистичними даними визначено 10 галузей, в яких в області задіяна найбільша кількість найманих працівників. Утворено дві експертні групи в галузях сільського господарства та переробної промисловості (в секторі сільськогосподарського машинобудування).

Для роботи в групах в якості експертів залучаються керівники установ, організацій, підприємств, ейчари, працівники кадрових служб, представники наукових установ, профільних профспілкових організацій.

Варто зазначити, що метою проведення обстеження регіонального ринку праці є підготовка комплексного звіту щодо стану та тенденцій розвитку регіонального ринку праці, його професійної структури, поточної та перспективної потреби області в працівниках у професійному/кваліфікаційному розрізі.

Результати обстеження будуть спрямовані, серед іншого, на підготування пропозицій, рекомендацій щодо формування регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь