Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Учасники бойових дій мають право на достроковий вихід на пенсію

Дата: 13.10.2021 11:46
Кількість переглядів: 121

Фото без опису

На обліку в головному управлінні Пенсійного фонду України в Кіровоградській області перебуває понад 12 тисяч військових пенсіонерів, середній розмір пенсійної виплати по області становить 3479,50 грн.

Нагадуємо, що з 1 липня поточного року відповідно до рішення Уряду мінімальна пенсійна виплата, зокрема, для учасників бойових дій становить 3893,40 грн, або 210 % від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (станом на 01.07.2021 року – 1854,00 грн).

На призначення дострокової пенсії, зокрема, мають право (чоловіки, які досягли 55 років та жінки – 50 років за наявності страхового стажу не менше 25 років у чоловіків і не менше 20 років у жінок) військовослужбовці, особи начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, поліцейські, які брали участь у бойових діях, в антитерористичній операції в районах її проведення, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях в районах їх здійснення, а також ті, яким встановлено інвалідність внаслідок поранення, контузії, каліцтва, отриманих під час захисту Батьківщини або під час виконання інших обов’язків військової служби (службових обов’язків), або внаслідок захворювання, пов’язаного з перебуванням на фронті, виконанням інтернаціонального обов’язку чи безпосередньою участю в антитерористичній операції в районах її проведення, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях в районах їх здійснення.

Дружини (чоловіки), якщо вони не взяли повторний шлюб, і батьки військовослужбовців, осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, поліцейських, які померли (загинули) у період проходження військової служби (виконання службових обов’язків) чи після звільнення із служби, але внаслідок поранення, контузії, каліцтва, отриманих під час виконання обов’язків військової служби (службових обов’язків), захворювання, пов’язаного з перебуванням на фронті, ліквідацією наслідків Чорнобильської катастрофи, виконанням інтернаціонального обов’язку чи безпосередньою участю в антитерористичній операції в районах її проведення, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях в районах їх здійснення.

Для призначення дострокової пенсії особам необхідно звернутися до будь-якого територіального органу Пенсійного фонду України через структурний підрозділ, який здійснює прийом та обслуговування осіб та надати посвідчення про встановлення відповідного статусу та документи, що підтверджують участь в бойових діях, а також документи про вік та стаж.

Розмір дострокової пенсії за віком обчислюється у загальному порядку відповідно до статті 27 Закону та залежить від набутого заробітку і страхового стажу кожної особи. До пенсії також встановлюються надбавки, підвищення та доплати, право на встановлення яких передбачено законодавством.

Лариса ПРОХОРЕНКО, заступник начальника управління - начальник відділу методології та організації роботи з обслуговування громадян управління обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України

в Кіровоградській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь