Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

3 грудня відзначається Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями

Дата: 03.12.2021 17:05
Кількість переглядів: 507

Фото без опису

Ступінь цивілізованості суспільства визначається ставленням у ньому здорових людей до тих, хто має вади здоров’я та обмежені фізичні можливості. Це день підбиття підсумків зробленого, визначення планів на майбутнє, адже й Україна, і європейська спільнота прагне до покращення соціально-побутових умов людей з обмеженими фізичними можливостями.

 У Кетрисанівській громаді піклуються про людей з обмеженими фізичними можливостями. З цією метою у 2020 році створено комунальну установу  "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)". Заклад надає різні види соціальних допомог - в тому числі й інвалідам.

Директор установи Марина Назаренко зазначає:

- В територіальному центрі є багато людей з обмеженими фізичними можливостями, які перебувають на обліку.  Ми не ведемо окрему статистику, ці люди є рівними серед рівних, але хочу сказати, що кожна людина похилого віку з обмеженими можливостями, чи та, яка потребує підтримки, може звернутися по допомогу до терцентру. 

 Терцентр надає соціальні послуги різних видів відповідно до соціальних стандартів та організовує «Акцію милосердя», допомога з якої спрямовується на лікування, реабілітацію. Іншими послугами є адресно-натуральна допомога під час виїздів у села громади (затверджено графік виїздів). У цьому році це були продуктові набори (допомога спонсорів), це гуманітарна допомога одягом тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь