Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Шановним жителям Кетрисанівської громади — щирі вітання з Всесвітнім днем волонтера!

Дата: 03.12.2021 17:21
Кількість переглядів: 640

Фото без опису5 грудня в усьому світі відзначається День волонтера — свято доброчинників, людей, які не з примусу, а з власної волі і з власних переконань приходять на допомогу людям, соціальним групам, які потребують підтримки у складних життєвих ситуаціях. 
Волонтерський рух в Україні, зокрема у Кетрисанівській громаді, а це усі села колишнього Бобринецького району, набув сили з 2014 року, коли виникла потреба у підтримці української армії, добровольців, які пішли захищати державу на Схід  в АТО.

Саме під час початку військових дій проявилася сила духу нашого народу: сільгоспвиробники потужних агрогосподарств, фермери,  одоосібники, працівники соціальної сфери — шкіл, бібліотек, клубів, більшість жителів громади надали значну  грошову підтримку. Було сформовано благодійний фонд. Загальна ж сума волонтерських пожертвувань склала понад кілька мільйонів гривень. Окрім коштів, це була допомога потужними автомобілями й автівками, продовольством, яке відправляли тоннами для української армії, це була купівля бронежилетів, засобів захисту, одягу, ліків, ремонти військової техніки, це було плетіння захисних сіток, теплих шкарпеток і рукавиць, це були смс-ки від дорослих і дітей у загальноукраїнській акції збору коштів армії, це були дитячі малюнки і листи, передані військовим частинам прапори,  які ставали моральною підтримкою для захисників незалежності й цілісності України, це співпраця з іншими благодійними фондами і волонтерами з усієї України. 

Такого широкого волотерського руху до цього часу не було в Україні. І саме ці роки військової агресії Росії на сході України показали згуртованість українців перед загрозою і готовність віддати останнє, як це робили наші пенсіонери, для підтримки української армії на сході, де йшли активні на той час військові дії. 
Можна пригадати ще одну велику по значенню соціальну волонтерську акцію — початок пандемії COVID-19, коли кожному з нас була потрібна моральна підтримка, багатьом — матеріальна. Це  були пожертвування у ковідний фонд від землекористувачів, жителів громади, це було формування продуктових наборів і роздача їх найменш захищеним членам суспільства. 
Прийміть, шановні волонтери, а це вся наша громада, усі жителі колишнього Бобринецького району, які брали і беруть участь в різних волонтерських благодійних акціях,  щиру вдячність за високу громадянську позицію, за людську позицію і досвід, який, я впевнений, увійде в історію України, який згадуватимуть як найвищий прояв духу народу і через десятиліття.
Миру вам, миру Україні, добробуту, сил та енергії для здійснення планів і задумів. 


Зі святом, слава Україні!


З повагою Віктор Поліщук, голова Кетрисанівської громади
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь