Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

7 грудня — День місцевого самоврядування

Дата: 06.12.2021 20:30
Кількість переглядів: 432

Фото без опису

Шановні жителі Кетрисанівської громади!

 

 Місцеве самоврядування — право громади самостійно вирішувати питання місцевого значення — в Україні існує давно. В умовах децентралізації — з 2014 року.

Кетрисанівська сільська територіальна громада розвивається та представляє інтереси 73 сіл в умовах об’єднання сільських рад всього рік після виборів.

Для мене це свято — не лише привід привітати депутатів та посадових осіб місцевого самоврядування. Це, скоріше, розмова про ефективність діяльності Кетрисанівської громади в цілому. Це розмова про те, що вдалося здійснити, і про проблемні питання.

Місцеве самоврядування має забезпечувати принципи народовладдя і гласності, участь жителів старостинських округів у вирішенні питань життєдіяльності. Вважаю, що ці принципи були реалізовані: збори громадян в багатьох селах відбувалися вільно, питання вирішувалися шляхом обговорення за участі керівництва та депутатів сільської ради.

Протягом року вчасно забезпечувалося прийняття бюджету громади, завдяки конструктивній роботі депутатського корпусу були вчасно прийняті рішення щодо прийняття на баланс громади об’єктів комунальної власності й управління ними. Спеціалісти громади здійснювали представництво у судах щодо відстоювання права самої Кетрисанівської сільської ради на існування.

Соціально-економічний розвиток: на території громади працюють школи, функціонують клуби, бібліотеки, ФАПи, первинна ланка медичної допомоги (ЦПМСД), дитсадки.

Ми створили з нуля і забезпечили кадрами, матеріальною базою Центр надання адміністративних послуг, комунальне підприємство “Кетрисанівське”, забезпечили діяльність Територіального центру соціального забезпечення, здійснювали підтримку на понад пів мільйона гривень учасників АТО, чорнобильців, людей з малозахищених верств населення.

Посадовці різних служб і відділів сільської ради здійснювали роботу, необхідну для отримання державних субвенцій, реалізації державних і місцевих програм, наприклад, подання заявок на облаштування високошвидкісного Інтернету у села,  ремонт доріг, облаштування поліцейської станції, отримання коштів для забезпечення дітей-сиріт житлом. Ми надавали інформацію сільгоспвиробникам щодо діючих державних програм у сільському господарстві та формували необхідні документи для отримання компенсацій, зокрема пасічниками громади, здійснювалися ремонти закладів соціальної сфери, водомереж, вуличного освітлення, проводилися тендери на закупівлю комунальної техніки. Власним транспортом забезпечено сполучення з Бобринцем жителів Федіївки, Чарівного, Павлогірківки, Благодатного, Марянівки, Кривоносового.

І цей перелік — лише мала частина діяльності Кетрисанівської сільської ради.

Є відкритість у рішеннях, завжди є аргументована позиція. Я вдячний жителям сіл, які збиралися на сходи громадян: в багатьох випадках це була конструктивна розмова про проблеми.

Один із принципів діяльності — це поєднання державних і місцевих інтересів, тобто, діяльність органу місцевого самоврядування здійснюється у рамках законодавства. Не скажу, що усі рішення були простими і влаштовували усіх. Це, зокрема, стосується і формування округів в рамках  нового законодавства, це в майбутньому скорочення кількості старост — теж непросте рішення. Але закони держави потрібно виконувати, при цьому забезпечити доступність послуг до населення.  І я впевнений, що ми цей принцип доступності забезпечимо.

Тому в День місцевого самоврядування вітаю усіх причетних до свята: ветеранів, депутатів різних скликань, посадових осіб, колег і всю нашу спільноту зі святом народовладдя.  Бажаю успіху нашій громаді і всій Україні, вагомих здобутків у розвитку місцевого самоврядування. 

 З повагою, Кетрисанівський сільський голова Віктор Поліщук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь