Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Чи гарантується іноземним найманим працівникам захист від проявів дискримінації у сфері зайнятості?

Дата: 09.12.2021 15:52
Кількість переглядів: 101

Фото без опису

Відповідно до статті 11 Закону України “Про зайнятість населення”, держава гарантує особі право на захист від будь-яких проявів дискримінації у сфері зайнятості населення за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, членства у професійних спілках або інших об’єднаннях громадян, статі, віку, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками.

Зазначений захист гарантується найманим працівникам, які є громадянами України й іноземцями та особами без громадянства.

Крім вказаного Закону, захист від проявів дискримінації гарантується також міжнародними угодами. Зокрема, статтею 4 Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Азербайджанської Республіки про трудову діяльність і соціальний захист громадян України, які тимчасово працюють на території Азербайджанської Республіки, та громадян Азербайджанської Республіки, які тимчасово працюють на території України, ратифікованої Законом України від 22.02.2006 №3465-IV, передбачено, що Сторони зобов’язані поважати та забезпечувати захист прав працівників-мігрантів та членів їхніх сімей, не допускати відносно них ніяких форм дискримінації за ознакою статі, віку, раси, мови, етнічного та соціального походження, релігійних і політичних переконань, громадянства, майнового та родинного стану, а також за будь-якою іншою ознакою.

 

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь