Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Спрощено порядок оформлення ID-картки

Дата: 09.12.2021 16:10
Кількість переглядів: 114

Фото без опису

Внесені Урядом зміни до постанови, що регламентує порядок оформлення паспорта громадянина України, значно спростили дану процедуру.

         Відтепер, за будь-якої необхідності (вперше, обмін, втрата, непридатність до використання)  ID-картку можна оформити у підрозділах Управління Державної міграційної служби у Кіровоградській області за місцем звернення, у тому числі – особам, які проживають на тимчасово окупованій території України, незалежно від реєстрації місця проживання. Нагадаємо, на території області цю послугу можна отримати у 24 територіальних підрозділах та з цього року отримання ID-картки стало можливим і в Управлінні Міграційної служби.

         Постановою визначено порядок одночасного оформлення з першою ID-карткою реєстраційного номера облікової картки платника податків (РНОКПП) для осіб від 14 до 18 років, без необхідності звернення до податкового органу. Також під час оформлення ID-картки замість документа про присвоєння РНОКПП відтепер можна подати дані про РНОКПП, які внесені до паспорта або свідоцтва про народження.

         Ще одним вагомим нововведенням стало збільшення терміну зберігання паспорта у підрозділі від 1-го до 3-х років у разі його неотримання заявником.

        

               

Управління ДМС  у Кіровоградській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь