Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

ОНЛАЙН-ПЛАТФОРМА З ЦИФРОВОЇ ГРАМОТНОСТІ "ДІЯ. ЦИФРОВА ОСВІТА"

Дата: 13.12.2021 09:52
Кількість переглядів: 368

Фото без опису

Міністерство цифрової трансформації запустило національну онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта», яка доступна в мережі інтернет за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/, мета  якої — навчити цифровій грамотності 6 млн українців за 3 роки. Вільний доступ до освітніх серіалів на національній онлайн-платформі з цифрової грамотності — один із шляхів досягнення цієї мети. Цифрова грамотність українців буде однією з національних конкурентних переваг і дозволить комфортно проживати в країні.

   Наразі на онлайн платформі кожен громадянин може безкоштовно опанувати навики з новим сучасним форматом – освітні серіали. Доступ до освітніх серіалів є абсолютно безкоштовним для всіх громадян.  Кожен, хто успішно здасть фінальне тестування, отримає електронний сертифікат, який можна  використати під час працевлаштування тощо.

  На платформі доступний онлайн курс «Цифрова грамотність для державних службовців» (https://osvita.diia.gov.ua/courses/civil-servants), який охоплює можливості та особливості функціонування безкоштовних сервісів Google для використання в професійній діяльності та повсякденному житті.

  Як зареєструватися на онлайн-платформі? Реєстрація абсолютно безкоштовна. Натисніть на блок «Вхід на платформу» в правому верхньому куті. Або на кнопку «Авторизуватись та проходити навчання» після обрання освітніх серіалів для навчання. Потім введіть свій мобільний номер у поле реєстрації та відправте його. Після цього ви зможете пройти тест і перевірити, наскільки володієте цифровими навичками. Далі оберіть необхідний курс для навчання за допомогою освітніх серіалів. І вперед — до нових знань і навичок!  Якщо ви невпевнено користуєтесь смартфоном, комп'ютером і планшетом, оберіть базовий освітній серіал. Наприклад, якщо ви — батько або мати, у вас підростає дитина, то оберіть освітній серіал «Онлайн-безпека дітей». Якщо ви — вчитель, то оберіть освітній серіал із цифрової грамотності для вчителів.

   Використовуйте отримані знання та навички в повсякденному житті. Слідкуйте за новинами проєкту в соціальних мережах. І чекайте на появу нових освітніх серіалів, які щорічно будуть з’являтися на онлайн-платформі з цифрової грамотності.

   Запрошуємо всіх бажаючих долучитися до проходження загальнонаціонального  тесту з цифрової грамотності Цифрограм https://osvita.diia.gov.ua/digigram.

Цифрограм допоможе виявити загальний рівень цифрової грамотності, прогалини в цифрових навичках і зорієнтує, які саме компетенції варто вдосконалити. Завдання тесту систематизовані за сферами знань європейської рамки цифрових компетентностей для громадян DigComp 2.1., адаптованої українськими експертами.

Тестування передбачає перевірку базових знань і навичок із цифрової грамотності в 6 сферах:

  1. Основи комп’ютерної грамотності.
  2. Інформаційна та медіаграмотність. Вміння працювати з даними.
  3. Створення цифрового контенту.
  4. Комунікація і взаємодія в цифровому суспільстві.
  5. Безпека в цифровому середовищі.
  6. Вирішення технічних проблем. Навчання впродовж життя в цифровому суспільстві. 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь