Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Про продовження карантинних заходів

Дата: 24.03.2022 14:33
Кількість переглядів: 97

 Фото без опису

Коронавірус не втрачає актуальності в умовах війни. Враховуючи необхідність допомоги постраждалим внаслідок бойових дій та медичного забезпечення потреб українців в умовах війни, тема коронавірусу відійшла на другий план. Водночас на території областей, де бойові дії наразі не ведуться, епідемічний нагляд за випадками COVID-19 проводиться без змін та в повному обсязі. Так, за період воєнного стану на Кіровоградщині на коронавірусну хворобу захворіло осіб, з них 90 дітей.

  Звертаємо увагу, що згідно з вимогами постанови Кабміну «Про встановлення карантину...» подовжено дію карантину до 31 травня 2022 року.

  Відповідно всі вимоги до обмежувальних протиепідемічних заходів, які визначені постановою, залишаються чинними. Зокрема вимога перебувати в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті у вдягнутих засобах індивідуального захисту залишається.

  Враховуючи, що під час повітряної тривоги людям необхідно перебувати в укриттях, ігнорування елементарних вимог (використання засобів індивідуального захисту) може призвести до зростання випадків захворювання на COVID-19, що в свою чергу збільшить навантаження на медичну ланку. Також слід відмітити, що збільшились випадки порушення маскового режиму при перебуванні в місцях масового скупчення людей – на об’єктах торгівлі, в громадському транспорті тощо.

  Нагадую про дотримання обов'язкових протиепідемічних обмежень в період карантину на об'єктах торгівлі, в закладах громадського харчування, в громадському транспорті, в місцях проживання (використання захисних масок працівниками і відвідувачами, наявність антисептиків, провітрювання приміщень, дезінфекційна обробка контактних поверхонь), в тому числі в 2 приміщеннях, які використовуються як укриття.

  Бережімо своє здоров’я та життя! Не навантажуймо лікувальну мережу!

  Також рекомендую продовжувати роботу щодо недопущення перебування на робочому місці хворих з ознаками гострих респіраторних вірусних інфекцій (працівники виконавчих органів, комунальних підприємств, торгівлі тощо).

     Начальник управління                                                              Віталій ПІТЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь