A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Кетрисанівська сільська територіальна громада долучилася до акції «Сади Перемоги»

Дата: 06.05.2022 14:42
Кількість переглядів: 1031

Фото без опису

Аби підтримати продовольчу безпеку під час війни, в Україні запустили рух – «Сади Перемоги». За попередніми підрахунками уряду, через військові дії та їх наслідки, щонайменше 30% сільськогосподарських полів не будуть засіяні у 2022 році. Жителів України закликають цього року ефективно використати кожен клаптик доступних земельних ділянок для вирощування продуктів харчування, щоб не було продовольчої кризи.

До доброї справи доєдналася і Кетрисанівська сільська територіальна громада. Для посадки городини, було виділено земельну ділянку площею 2 га на території села Червонопілля. Загалом спільною працею, за допомогою СТОВ «Червонопілля» (керівник Пелеш М.Й.), більшу частину землі було засаджено: картоплею, морквою, буряком, цибулею, кабачками та огірками. Крім того, планують посадити розсаду помідорів, перцю та засіяти баштан. Урожай дозволить забезпечити не лише свою громаду, а й підтримати українців із інших областей та переселенців. До слова, з 24.02.2022 сільська рада прийняла та дала прилисток 1078 переселенцям, які тікали від війни.

Голова Кетрисанівської сільської ради Віктор Поліщук говорить:

- У нас не повинно залишитися покинутих городів, полів, пустирів. Давайте компенсуємо нашою родючою землею те, що ми через війну втратили на цей рік з польових можливостей.

Сільський голова відзначає, що жителі до цього питання поставилися з розумінням і навіть забезпечили частину посадкового матеріалу.

- Адже люди розуміють, що з Херсона цибулю вже не привезуть, із Чернігівської, Київської, Сумської областей менше буде надходити картоплі. Саме наша спільна праця – це відповідь українців окупантам на загрозу голоду, - зазначив Віктор Васильович.

"Сади Перемоги" (овочеві, фруктові та трав'яні сади) – не нова ідея. Така акція проводилася у США, Великій Британії, Канаді, Австралії та Німеччині під час Першої та Другої світових воєн. Вони допомогли вистояти країнам у найскрутніші часи, тому Сад Перемоги – внесок кожного у перемогу України!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь