Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Які зміни відбулись у правовому полі щодо колективних договорів?

Дата: 20.06.2022 14:47
Кількість переглядів: 66

Фото без опису

Нагадаємо, 27 травня набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав працівників». Згідно з ним, внесено зміни до низки законодавчих актів щодо посилення трудових прав працівників, у т.ч. щодо колективних договорів.

Серед кардинальних змін – відтепер колдоговір укладається не лише на підприємстві, в установі, організації, а й з фізичною особою, яка використовує найману працю. 

Стороною колдоговору може бути безпосередньо така фізична особа або уповноважений її представник. У свою чергу, сторону найманих працівників можуть представляти первинна профспілкова організація або вільно обраний працівниками їх представник.

Примітка. З окремою інформацією щодо зазначеного закону є можливість ознайомитись на Урядовому порталі за посиланням https://cutt.ly/zKw5nPi

Довідково. Зміни щодо колдоговору внесені до Кодексу законів про працю України, Господарського кодексу України, законів України «Про колективні договори і угоди», «Про соціальний діалог в Україні», «Про зайнятість населення».

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь