A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Кетрисанівська сільська рада прихистила переселенців зі сходу України

Дата: 09.09.2022 09:30
Кількість переглядів: 823

46 вимушених переселенців зі сходу України приїхали до Кетрисанівської громади вихідними днями. Переважно це жителі Торецька, Краматоська, Лисичанська, Бахмута, Соледару та Дружівки що на Донеччині та Луганщині. Працівники Кетрисанівської сільської ради зустріли евакуаційний потяг Покровськ-Кропивницький із цими громадянами у Кропивницькому.

Евакуйованих громадян організовано перевезено до місць тривалого проживання у приміщеннях Кетрисанівської сільської ради. Серед евакуйованих громадян прибули люди похилого віку, багатодітна родина та опікун з дитиною, позбавленою батьківського піклування, троє осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Людям було створено належні умови для комфортного проживання. Осіб з обмеженими фізичними можливостями розміщено у стаціонарному відділенні територіального центру соціального забезпечення населення сільської ради. Всіх тимчасово переміщених громадян після розселення забезпечено продуктовими наборами, першочерговими засобами особистої гігієни, дітей забезпечено канцелярським приладдям. З усіма охочими дітьми та дорослими попрацювали психологи. Проведено відповідну роботу щодо оформлення необхідних документів та соціальної допомоги.

Після проведення першочергових заходів та розміщення вимушено переміщених осіб, людям запропоновано завітати до пункту видачі гуманітарної допомоги Кетрисанівської сільської ради для забезпечення їх сезонним одягом та взуттям.

З батьками та дітьми проведено бесіду щодо своєчасного залучення дітей до навчання, відтак на сьогодні всі дітки забезпечені доступом до онлайн чи офлайн занять. З дітьми, які мають особливі освітні потреби, проведено комплексну роботу спеціалістами інклюзивно-ресурсного центру Кетрисанівської сільської ради.

Також на місці розташування внутрішньо переміщених осіб побували представники Територіального центру комплектування військовослужбовців та вручили чоловікам призовного віку 9 повісток, 7 з них вже з’явилися до військкомату для проходження медичної комісії.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь