Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Відбулася робоча поїздка на Херсонщину

Дата: 08.08.2023 14:01
Кількість переглядів: 215

 Фото без опису

 Коли почалася війна  більшість українців стали соціально-незахищеними верствами населення. Люди втратили житло, роботу, змушені були поїхати з рідного дому. 

    Це величезний виклик для державної системи та тільки долаючи виклики – здобудемо перемогу.

  Тож прийнявши  ініціативу Президента України щодо відновлення населених пунктів «Пліч-о-пліч» на рівні громада-громаді або регіон-регіону 4 серпня відбулася робоча поїздка голови Кетрисанівської громади Віктора Поліщука, секретаря Людмили Олексієнко та начальника відділу ЖКГ, охорони праці та цивільного захисту Олександра Іваниці на Херсонщину. Разом зі старостою с. Златопілля під час робочої поїздки відвідали Малу Олександрівку, де коштом Кетрисанівської сільської ради повністю замінили покрівлю на житловому будинку, а в іншому -  довелося замінити вікно, адже зовсім скоро почнеться похолодання і людям потрібні нормальні умови для життя.


  Під час поїздки  поспілкувалися з старостою села Мала Олександрівка – Зоєю Крамаренко. Жінка розповіла про плани громади й наголосила на силі духу, щирості та людяності своїх жителів. Людей, що годували худобу сусідів, які майже пів року змушені були жити в інших куточках України. Людей, що вірять у взаємопідтримку. Людей, що чекають на Перемогу.


 Відвідали також і сім’ю Сердюків, що були внутрішньо-переселеними особами у с.Златопілля. Староста села Оксана Миколаївна встигла прикипіти душею до цих людей і вони відповіли їй взаємністю. Сім’я радо зустріла делегацію і з болем у серці розповіли як протягом окупації у їхньому будинку жив ворог. Як кожна деталь будинку була розтрощена або вкрадена, як будуть починати життя «з нуля», але вдома. На рідній, вільній, українській землі.


  Розуміємо, що така відбудова - лише початок, але сподіваємось, що спільна робота всіх громад не дасть людям, що опинилися у тяжких обставинах залишитись сам на сам з бідою. Тільки разом здобудемо Перемогу. Тільки разом повернемо життя в кожен куточок України.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь