A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Які зміни відбулись у законодавстві про зайнятість населення у зв’язку з відміною карантину?

Дата: 12.09.2023 14:36
Кількість переглядів: 32

Фото без опису

Нагадаємо, що для подолання негативних наслідків коронавірусу в державі вживались різноманітні заходи, у тому числі була прийнята низка законів України. Дія карантину закінчилась о 24-00 30 липня 2023 року.

Після скасування карантину Верховна Рада України визнала за необхідне упорядкувати відповідне правове поле. Так, Законом України від 9 серпня 2023 № 3302-IX “Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України у зв’язку з відміною карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” (набрав чинності 7 серпня 2023 року) визнано такими, що втратили чинність 2 закони України, 2 постанови Верховної Ради України та внесено зміни до 3-х кодексів та 12-ти законів України.

У частині, що стосується питань зайнятості населення внесено зміни до Закону України “Про зайнятість населення” – пункт 5-1 розділу XI “Прикінцеві та перехідні положення” виключено (регулював окремі питання зайнятості під час дії карантину), але при цьому статтю 17 доповнено положеннями, які надають Кабінету Міністрів України додаткові повноваження під час дії можливого карантину чи виникнення надзвичайної ситуації.

До числа законів, які втратили чинність, належить і Закон України "Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб’єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2". При цьому роботодавцям слід враховувати, що судові провадження щодо справ у спорах, що виникають між центром зайнятості та суб’єктом господарювання - юридичною особою про стягнення одноразової матеріальної допомоги відповідно до частини шостої статті 3 цього Закону здійснюються за правилами, що діяли до набрання чинності Законом України від 9 серпня 2023 № 3302-IX

Ознайомитись з повним текстом Закону України від 9 серпня 2023 № 3302-IX можна на парламентській веб-сторінці.

У вас є питання сфери зайнятості? Зверніться до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або за телефонами https://cutt.ly/oJ8G2q9

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь