A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Чи регулюються права та обов’язки роботодавців щодо забезпечення зайнятості населення колективними договорами й угодами?

Дата: 19.09.2023 16:26
Кількість переглядів: 34

Фото без опису

Так, регулюються.

Такі договори й угоди (укладені на загальнодержавному, галузевому і регіональному рівнях) є складовою частиною процесу правового регулювання прав і обов’язків щодо забезпечення зайнятості населення, захисту від безробіття та його наслідків. Крім того, ці питання регулюються нормами законів України “Про зайнятість населення”, “Про організації роботодавців, їх об’єднання, права і гарантії їх діяльності”, “Про соціальний діалог в Україні” та іншими нормативно-правовими актами.

Своєю чергою питання колективних угод регулюються нормами Закону України “Про колективні договори і угоди”. Щодо нього нагадаємо, що парламентом прийнято Закон України від 23.02.2023 № 2937-IX “Про колективні угоди та договори”. Він має набрати чинності через 6 місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану.

Також зазначимо, що Законом України від 14 липня 2023 р. № 3256-IX “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення вимог законодавства про колективні угоди та договори” викладені в новій редакції статті 41-1, 41-2, 41-3 цього Кодексу. Цей Закон опублікований 2 вересня 2023 р. і набере чинності одночасно з Законом України “Про колективні угоди та договори”.

Вже зараз ознайомитися з текстом Закону України від 14 липня 2023 р. № 3256-IX можна на парламентській вебсторінці.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь