Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Сільський голова прийняв участь у зустрічі з головою Національної служби здоровʼя України

Дата: 26.10.2023 14:34
Кількість переглядів: 117

25 жовтня 2023 року Кетрисанівський сільський голова Віктор Поліщук прийняв участь у зустрічі з головою Національної служби здоровʼя України (НСЗУ) Наталією Гусак, яка завітала з робочим візитом на Кіровоградщину.

Під час зустрічі Наталія Гусак повідомила, що для Кіровоградщини НСЗУ за бюджетні гроші закупила медичних послуг на 2 мільярда гривень. Більше 1,5 мільярда гривень вже оплатили медичним закладам області, проте ще 700 мільйонів гривень досі знаходяться на рахунках закладів.

Очільниця НСЗУ розповіла про програму “Доступні ліки”, Вона зазначила, що відсоток використання виписаних рецептів  для жителів сільської місцевості складає  лише 9% , що є одним із найнижчих показників в Україні.

Програма “Доступні ліки” наразі охоплює більше 13 напрямів різних захворювань, вартість препаратів на лікування яких компенсуються в рамках програми.

У Кіровоградській області лише 114 000 жителів користуються програмою “Доступні ліки”. Серед причин таких показників і мала кількість аптек у сільській місцевості. Щоб ця програма стала більш доступнішою Наталія Гусак наголошувала головам громад на активізації роботи сімейних лікарів, які мають частіше спілкуватися з мешканцями сіл, дізнаватися про стан їхнього здоров’я, щоб люди, які того потребують, ставали активними учасниками програми “Доступні ліки”.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь