Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Звернення голови Кетрисанівської сільської ради з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів

Дата: 24.11.2023 11:25
Кількість переглядів: 400

Багато трагедій пережив український народ, але жахливішого лиха, як Голодомор 1932 – 1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946– 1947 років, історія не знає.

Голодомор – одна з найстрашніших катастроф в історії людства. Він став національною трагедією і окремою сторінкою в історії українського народу, про яку ми згадуємо з сумом та гіркотою.

25 листопада вся Україна у жалобі. З нагоди 90-х роковин ми схиляємо голову перед нашими співвітчизниками – жертвами Голодомору 1932-33 років. У цей скорботний день ми згадуємо геноцид українського народу, вчинений комуністичним режимом. Сьогодні голодомор – не історична давнина, а глибока духовна рана, яка нестерпним болем пронизує пам’ять і його очевидців і сучасне покоління. Україна втратила мільйони своїх кращих синів та дочок – простих селян, хліборобів, вчителів, творчу інтелігенцію.

З українців прагнули викоренити дух свободи, самостійності та хазяйновитості. Знищуючи мільйони життів, намагались скорити весь народ. Але не вдалось!

Спільний біль, спільна пам’ять, спільний обов’язок – ці слова стосуються не тільки нашого минулого, але й мають сенс у нашому сьогоденні. І наш святий обов’язок закарбувати в серцях пам’ять про невинно убієнних.  Адже цей злочин проти людства неможливо забути та пробачити. У спільній молитві згадаймо усіх жертв голодоморів, запалімо свічу пам’яті у власній оселі та у своїй душі! Маємо усвідомити, щоб цього не сталося більше з нашими дітьми, внуками, правнуками, ми повинні бути єдині у творенні нашої держави, тверді та свідомі у своєму виборі.

Закликаю всіх жителів громади долучитися до всеукраїнської акції “Запали свічку” 25 листопада о 16:00 год, засвітити свічку і залишити її на підвіконні в пам'ять про мільйони замучених голодом українців!

З повагою

Кетрисанівський сільський голова Віктор Поліщук



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь