Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Звернення голови Кетрисанівської сільської ради з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів

Дата: 24.11.2023 11:25
Кількість переглядів: 378

Багато трагедій пережив український народ, але жахливішого лиха, як Голодомор 1932 – 1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946– 1947 років, історія не знає.

Голодомор – одна з найстрашніших катастроф в історії людства. Він став національною трагедією і окремою сторінкою в історії українського народу, про яку ми згадуємо з сумом та гіркотою.

25 листопада вся Україна у жалобі. З нагоди 90-х роковин ми схиляємо голову перед нашими співвітчизниками – жертвами Голодомору 1932-33 років. У цей скорботний день ми згадуємо геноцид українського народу, вчинений комуністичним режимом. Сьогодні голодомор – не історична давнина, а глибока духовна рана, яка нестерпним болем пронизує пам’ять і його очевидців і сучасне покоління. Україна втратила мільйони своїх кращих синів та дочок – простих селян, хліборобів, вчителів, творчу інтелігенцію.

З українців прагнули викоренити дух свободи, самостійності та хазяйновитості. Знищуючи мільйони життів, намагались скорити весь народ. Але не вдалось!

Спільний біль, спільна пам’ять, спільний обов’язок – ці слова стосуються не тільки нашого минулого, але й мають сенс у нашому сьогоденні. І наш святий обов’язок закарбувати в серцях пам’ять про невинно убієнних.  Адже цей злочин проти людства неможливо забути та пробачити. У спільній молитві згадаймо усіх жертв голодоморів, запалімо свічу пам’яті у власній оселі та у своїй душі! Маємо усвідомити, щоб цього не сталося більше з нашими дітьми, внуками, правнуками, ми повинні бути єдині у творенні нашої держави, тверді та свідомі у своєму виборі.

Закликаю всіх жителів громади долучитися до всеукраїнської акції “Запали свічку” 25 листопада о 16:00 год, засвітити свічку і залишити її на підвіконні в пам'ять про мільйони замучених голодом українців!

З повагою

Кетрисанівський сільський голова Віктор Поліщук



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь