Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

У Кетрисанівській громаді пам’ятають жертв Голодоморів

Дата: 27.11.2023 10:46
Кількість переглядів: 77

Щороку в останню суботу листопада українці всього світу вклоняються пам’яті жертв Голодоморів: 1921-1922, 1932-1933 та 1946-1947 років.

25 листопада Кетрисанівський сільський голова Віктор Поліщук та секретар сільської ради Людмила Олексієнко вшанували пам'ять безневинних жертв, замучених голодом радянською владою. Вони поклали квіти до підніжжя Пам'ятного знака (Хреста) жертвам Голодомору, встановленого на кладовищі у селі Кетрисанівка. Пам'ять загиблих від Голодомору вшанували хвилиною мовчання.

Працівники сільських Будинків культури та бібліотек разом із старостами старостинських округів, жителями громади провели на територіях ряд тематичних заходів просвітницького характеру та вшанували пам`ять безвинних жертв голодоморів.

На виставках, годинах скорботи, годинах пам’яті, організованих бібліотекарями, були представлені науково-популярні видання, історичні та архівні документи, фотографії та публікації, про геноцид української нації, спогади та свідчення очевидців і тих, хто в своїй пам’яті крізь роки проніс страждання та біль, спричинені тоталітарним режимом.

Зазначимо, що всі заходи у громаді приурочені до Дня пам’яті жертв Голодоморів, відбулися з суворим дотриманням умов воєнного стану.

Пам’ятаємо. Єднаймося. Переможемо!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь