A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Вшанували ліквідаторів аварії на Чоронобильській АЕС

Дата: 14.12.2023 15:07
Кількість переглядів: 290

Щорічно з 2006 року в Україні 14 грудня вшановують пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС було затверджено Указом Президента України 10 листопада 2006 року. Дату 14 грудня було обрано не випадково. Саме в цей день 2000 року було закінчено роботи з будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком атомної станції, а 15 грудня АЕС була повністю зупинена.
Аварія на Чорнобильській АЕС до цього дня вважається однією з найбільш масштабних атомних катастроф минулого століття. Трагедія сталася в ніч на 26 квітня 1986 року. 

Сьогодні, 14 грудня у Свято-Миколаївській церкві м.Бобринець відбулася панахида в честь пам’яті загиблих учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

В панахиді взяли участь Кетрисанівський сільський голова Віктор Поліщук,  представники Кетрисанівської сільської ради, Бобринецької міської ради, голова громадської організації “Спілка чорнобильців Бобринеччини” Станіслав Сандрак, ліквідатори, громадськість.

З нагоди відзначення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, відбулося покладання квітів до «Арки пам’яті», що знаходиться на території Свято-Миколаївського храму, пам’ятників загиблим воїнам-афганцям і чорнобильцям, Невідомому солдату.

У будинку культури відбулися урочистості та перегляд фільму, присвяченому Дню вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. У фойє будинку культури до уваги ліквідаторів було представлено тематичну виставку з розсекреченими архівними документами.

Грамоти Кетрисанівської сільської ради з грошовою винагородою за особистий внесок у ліквідацію наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, мужність, самовіддані дії, виявлені під час виконання службових обов`язків отримали:

БОГОЛЮБСЬКИЙ Василь Григорович;

ГРИГОРЧУК Костянтин Іванович;

ГРИШІН Петро Олексійович.

Вічна пам'ять загиблим Героям, які 37 років тому ліквідовували аварію на Чорнобильській атомній електростанції, рятували Україну і світ від ядерної катастрофи.

Ми у вічному боргу перед ліквідаторами за їхню невичерпну силу духу, свідому самопожертву та прояв незбагненної мужності.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь