A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Чи відбулися зміни у законодавстві щодо категорій громадян, які можуть отримати ваучер?

Дата: 18.12.2023 11:09
Кількість переглядів: 24

Фото без опису

Насамперед нагадаємо, що категорії громадян, які мають право на отримання ваучера визначені в частині 1 статті 30 Закону України “Про зайнятість населення” та пункті 1 Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності деяких категорій громадян на ринку праці, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 року № 207.

6 грудня 2023 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 1 грудня 2023 року № 1264, якою  внесено зміни до вказаного Порядку. Цією постановою не змінено категорії громадян, однак визначено, що ваучер для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці може бути виданий деяким категоріям громадян, які є застрахованими особами.

Слід зазначити, що це доволі суттєва зміна, яка стосується декількох категорій громадян, щодо яких раніше не було вимоги відносно наявності у них страхового стажу. Відтепер така вимога існує (без прив’язки до тривалості такого стажу).

Примітка. Термін “застрахована особа” розтлумачено в Законі України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування”.  Нею є фізична особа, яка відповідно до законодавства підлягає загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню і сплачує (сплачувала) та/або за яку сплачується чи сплачувався у встановленому законом порядку єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Інша корисна інформація щодо ваучерів на вебсторінці Державного центру зайнятості, посилання тут http://surl.li/feqeq

Є питання щодо організації професійного навчання за сприяння Державної служби зайнятості? Звертайтеся, до фахівців філій обласного центру зайнятості/їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування або телефонуйте, контакти тут https://cutt.ly/oJ8G2q9. Пишіть у Telegram https://t.me/DCZWorkNowBbot

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь