A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Вшанували пам'ять загиблих воїнів-афганців

Дата: 25.12.2023 11:12
Кількість переглядів: 402

Сьогодні афганці Кетрисанівської та Бобринецької громад згадують день введення радянських військ до Афганістану. Це відбулося 25 грудня 1979 року. У цей пам’ятний день ветерани Афганської війни вшановують пам'ять загиблих друзів, зустрічаються і згадують війну, яку довелося пережити.

Звичайно цей день – не свято. Це пам'ять, що не відпускає. Гірка пам'ять про те, що в Афганістані полягли найкращі.

Під час зустрічі, голова районної організації УСВА Микола Тосік зазначив, що важливо зберегти пам’ять про ті події, вклонитися тим людям, які не повернулися з війни, виконуючи свій обов’язок. Ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю загиблих, вклоняємося їхній мужності. Зараз, в умовах повномасштабної війни в Україні, ветерани-афганці передають свій досвід воїнам Збройних Сил України, підтримують матерів, вдів і дітей полеглих захисників. Шана і подяка всім ветеранам трагічної афганської війни та українським воїнам за відвагу, доблесть, вірність присязі і честі.

В знак глибокої поваги та вдячності воїни-афганці, заступник Кетрисанівського сільського голови Дмитро Гурдиш, Бобринецький міський голова Леонід Кравченко поклали квіти до «Арки пам’яті» загиблим воїнам АТО та могили отця Юрія Ониська, розташованих на території Свято-Миколаївської церкви. Також відбулося покладання квітів до пам’ятника загиблим воїнам-афганцям і чорнобильцям. Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих афганців та тих, хто вже в наш час віддав життя, захищаючи від ворогів свою Батьківщину.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь