A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Спільно з районною організацією УСВА вшанували воїнів-інтернаціоналістів Кетрисанівської та Бобринецької громад

Дата: 15.02.2024 15:01
Кількість переглядів: 46

Щороку 15 лютого ми згадуємо страшні події афганської війни, яка закінчилася саме цього дня 35 років тому. Відтоді ця дата увійшла в історію як День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Цього дня воїни-інтернаціоналісти Кетрисанівської та Бобринецької громад, не порушуючи традицій, зібралися разом, щоб зустрітися та вшанувати своїх полеглих побратимів. Зустріч організував голова районної  організації УСВА Микола Тосік. До заходів долучився Кетрисанівський сільський голова Віктор Поліщук, який із побажаннями добра, здоров’я та мирного неба звернувся до присутніх. Він зазначив, що ветерани афганської війни є яскравим прикладом для наслідування молодому поколінню, взірцем служіння народу та державі у наші дні, коли Збройні Сили України стоять на захисті незалежності та свободи України проти загарбницької війни росії. Ми не маємо права забути про війну в Афганістані, і наш обов’язок зігріти увагою та турботою родини загиблих афганців.

З гіркотою у душі й болем у серці присутні поклали квіти до підніжжя пам’ятного знаку загиблим воїнам-інтернаціоналістам, пам’ятника Невідомому солдату та вшанували полеглих хвилиною мовчання.

За хоробрість і відвагу, високу громадянську відповідальність, чесне й сумлінне виконання військової присяги, примноження авторитету України як країни-миротворця, Грамотами Кетрисанівської сільської ради та грошовими винагородами були відзначені воїни-інтернаціоналісти:

ГОЛОВКО Володимир Михайлович;

ТАРАСЕНКО Олександр Іванович;

ТАТАРЧУК Сергій Степанович.

Виконавчим комітетом Кетрисанівської сільської ради, як і попередні роки, з метою підтримки воїнів-інтернаціоналістів, які проживають на території громади, розглянуто та прийнято рішення про фінансування із місцевого бюджету цієї категорії громадян. Зокрема кожен ветеран та члени сімей загиблих (43 особи) отримали по 1000,0 гривень.

Напередодні актив районної організації УСВА спільно із старостами Кетрисанівської сільської ради поклали квіти до меморіальних дошок, які встановлені на приміщеннях шкіл сільської ради, де навчалися загиблі воїни-інтернаціоналісти та відвідали могили побратимів.

В знак глибокої шани, поваги та вдячності, воїни-афганці та сільський голова Віктор Поліщук також поклали квіти до меморіалу загиблим воїнам АТО та могили отця Юрія Ониська, розташованих на території Свято-Миколаївської церкви. Присутні вшанували хвилиною мовчання тих, хто вже в наш час віддав життя, захищаючи від ворогів свою Батьківщину.

З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав у Свято-Миколаївському храмі священнослужителем відслужена молебень за загиблими та мир в Україні.

Вічна пам'ять загиблим, низький уклін живим!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь