A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Міжнародний день рідної мови.

Дата: 23.02.2024 10:35
Кількість переглядів: 13

 Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови.
«Поки  жива мова в устах народу, до того часу живий і народ!». Під таким гаслом для учнів початкових класів КЗ «Буховецький ліцей» проведено виховний захід «Нас єднає мова». Маленькі українці пам'ятають, що мова- невід'ємна частка Батьківщини, голос її народу, бездонна криниця мудрості народної, найкращий засіб спілкування.

       Цікавий і змістовний захід проведено серед учнів 5 та 6 класів Мовознавча кав'ярня «Причасти мене розмовою українською мовою». Презентовано меню Мовознавчої кав'ярні: мовні цікавинки, теплі історії до кави, філологічне еспресо, мовний імідж. Адже наша кав‘ярня не зовсім звичайна. У ній готувалися дуже смачні, а головне - корисні страви, які насичують не шлунок, а мозок. І чим більше страв учні скуштували, тим більше інтелектуальних калорій отримали.  Панувала святкова атмосфера, учні показали гарні знання, любов до рідної мови, до її історії, до милозвучності, краси рідного слова, супроводжували дружелюбні посмішки. А вишиванка- це не тільки патріотично, а й модно та красиво. Учні пригощалися цукерками, що приніс офіціант, як нагороду за відвідування закладу. З учнями 7 класу проведено захід "Свято рідного Слова". 

    Любіть рідну мову, дбайте про її чистоту, бережіть її, як неоціненний скарб. Українською розмовляти - це круто! Відчуй смак рідної мови!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь