A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

НЕЩАСНИЙ ВИПАДОК НА ВИРОБНИЦТВІ: АЛГОРИТМ ДІЙ РОБОТОДАВЦЯ

Дата: 08.03.2024 11:03
Кількість переглядів: 14

Фото без опису

У разі настання нещасного випадку / гострого професійного захворювання (отруєння) роботодавець зобов’язаний дотримуватись певних правил:

  •  повідомити засобами зв’язку територіальний орган Пенсійного фонду України (далі Фонд) та Держпраці за місцем настання нещасного випадку (у разі настання нещасного випадку внаслідок події (аварії, катастрофи тощо) під час руху транспортних засобів усіх видів – за місцем реєстрації підприємства (установи, організації)) протягом однієї доби та надати на паперовому носії повідомлення не пізніше наступного робочого дня;
  •  з метою з’ясування ступеня тяжкості травми та ступеня алкогольного сп’яніння потерпілого направити запит до закладу охорони здоров’я;
  •  у разі віднесення отриманої травми до категорії тяжких узгодити з територіальним органом Держпраці порядок проведення розслідування (спеціальне розслідування чи комісія, створена підприємством).

 

10 кроків розслідування нещасного випадку (без спеціального розслідування):

1. Не пізніше наступного робочого дня утворити комісію з розслідування нещасного випадку та направити копію наказу до територіального органу Фонду.

2. Протягом 5 робочих днів забезпечити розслідування нещасного випадку, скласти, підписати та надати на затвердження акти за формою Н-1.

3. За потреби продовження розслідування випадку для встановлення обставин і причин його настання:

  •  не пізніше останнього робочого дня визначеного терміну розслідування отримати з Держпраці письмове погодження;
  •  видати наказ про продовження розслідування (рекомендовано наступним робочим днем від дати останнього дня визначеного наказом терміну розслідування);
  •  не пізніше наступного робочого дня надати до територіального органу Фонду копію наказу про продовження розслідування.

4. Протягом 2 робочих днів розглянути і затвердити акти за формою Н-1.

5. Протягом 5 робочих днів після затвердження актів за формою Н-1 організувати формування потрібної кількості копій матеріалів розслідування разом з актами, їх прошиття та нумерацію.

6. Протягом 3 робочих днів після формування матеріалів надіслати розслідування до територіального органу Фонду.

7. Протягом 2 робочих днів після затвердження актів за формою Н-1 видати наказ про вжиття запропонованих комісією заходів щодо запобігання виникнення подібних випадків у визначені в акті строки та направити копію наказу до територіального органу Фонду.

8. По завершенню визначених строків виконання наказу про вжиття запропонованих комісією заходів, інформувати в письмовій формі територіальний орган Фонду про хід їх виконання.

9. Протягом 10 робочих днів після закінчення періоду тимчасової непрацездатності потерпілого скласти відомості про наслідки нещасного випадку та / або гострого професійного захворювання (отруєння), аварії за формою Н-2.

10. Протягом трьох робочих днів надіслати повідомлення за формою Н-2 організаціям та особам, яким надсилались акти за формою Н-1.

 

 

 

Ольга ЯНЧУК,

заступник начальника управління – начальник відділу

профілактики та розслідування нещасних випадків

управління контрольно-перевірочної роботи головного управління

Пенсійного фонду України в Кіровоградській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь