A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

У селі Новоградівка відбулися збори громадян

Дата: 29.03.2024 15:27
Кількість переглядів: 652

Сьогодні, 29 березня у селі Новоградівка Кетрисанівської сільської територіальної громади відбулися загальні збори громадян.

Участь у заході взяли сільський голова Віктор Поліщук, секретар сільської ради Людмила Олексієнко, староста Новоградівського старостинського округу Іван Лебединський, представники апарату сільської ради та жителі села Новоградівка.

Засідання розпочалося з хвилини мочання. Присутні вшанували пам'ять воїнів, які загинули, захищаючи територіальну цілісність та незалежність України.

Потім сільський голова Поліщук Віктор Васильович прозвітував про роботу Кетрисанівської сільської ради за 2023 рік, зокрема окреслив основні показники, що стосуються Новоградівського старостинського округу.

Так, загальна площа по Новоградівській території складає 6867,20 га, з  них 5838,52 га ріллі, більша частина якої знаходиться за межами населених пунктів.

На території цього старостинського округу укладено 9 договорів оренди земель комунальної власності сільськогосподарського призначення під ріллею на загальну площу 521,3380 га, в тому числі:

- 7 земельних ділянок на загальну площу 497,838 га, що мають відсоток орендної плати в розмірі 12,0 %;

- 2 земельні ділянки на загальну площу 23,5 га, що має відсоток орендної плати в розмірі 3,0 %, орендар гр. Яровець. В.Ф.

На території округу укладено 1 договір оренди земель комунальної власності водного фонду на загальну площу 47,8378 га з середньою ставкою орендної плати станом на 01 січня 2024 року 4,5 % від вартості грошової оцінки землі.

Згідно з оперативною інформацією на території старостинського округу обліковується 346 земельних ділянок приватної власності на загальну площу 2089,0890 га, які обробляються одноосібно.

Протягом 2023 року державним інспектором сільської ради проведено обстеження 18 земельних ділянок площею 22,8574 га на дотримання земельного законодавства та за результатами виявлено порушення на 8(восьми) земельних ділянках площею 7,5613 га, по яких порушникам найближчим часом буде пред’явлено претензії.

З метою допомоги Збройним Силам України та постраждалим внаслідок збройних конфліктів у квітні 2022 року створено Благодійну організацію Благодійний Фонд Ради землекористувачів, підприємців та благодійників Кетрисанівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської областіˮ.

Радою землекористувачів вирішено нараховувати внесок 30,00 грн  з 1 га ріллі. Так, у 2023 році було зібрано в цілому по громаді 650,2 тис.грн, які витрачено на потреби ЗСУ.

По Новоградівському старостинському округу до загального фонду бюджету Кетрисанівської сільської ради за 2023 рік надійшло доходів (без урахування трансфертів) в сумі 8223,7 тис. грн.

За 2023 рік комунальним підприємством «Кетрисанівське» в селі Новоградівка було здійснено комплекс робіт, на які задіяно автогрейдер, екскаватор-навантажувач для прогортання (грейдерування) та ремонту доріг, розчищення порослі, чистки доріг від снігу. Також у Новоградівці працювала бригада працівників комунального підприємства та електриків з ремонту водопроводу, заміни насосу в свердловині, ремонту вуличного освітлення (заміни лампочок), ремонту внутрішньої проводки. Постійно здійснювались роботи по благоустрою території села (скошування трави бензокосою, згрібання та виніс листя, скошування трави біля кладовищ, старостату, обпилювання дерев, гілля та розрідження чагарників, забезпечення населення водою).

У 2023 році  на роботи, які проводилися у с.Новоградівка витрачено коштів:

- на паливно-мастильні матеріали, запасні частини, будівельні матеріали                 в сумі 21 319 грн.;

- на заробітну плату з нарахуваннями працівникам, які обслуговували відповідну техніку – 11 711 грн.

Із сільського бюджету виділено Агенції автомобільних доріг кошти в сумі 280,00 тис.грн на укладання асфальтного покриття в селі Новоградівка.

На території Новоградівки працює КЗ “Новоградівський ліцей”, в якому навчається 55 дітей. В даному закладі працює 21 особа, з яких 13 - педагогічних працівників; 8 – обслуговуючого персоналу.

Комунальному закладу із сільського бюджету виділено 1 442,8 тис.грн, з них обслуговуючому персоналу - 711,6 тис.грн.

Також функціонує дошкільний навчальний заклад, який відвідує 9 дітей. В закладі працює 5 осіб, з них 2 - педагогічних працівники та 3 - технічної групи.  

На забезпечення енергоносіями Новоградівського ліцею витрачено 80,5 тис.грн., а на дошкільний заклад – 27,4 тис.грн.

Стовідсотково організовано підвезення шкільним автобусом до місця навчання й додому учнів, які проживають за межею пішохідної доступності.

Протягом 2023 року згідно із затвердженими маршрутами на підвіз дітей використано 74,3 тис.грн. із сільського бюджету. Придбано запчастин для ремонту транспортних засобів на суму 94,2 тис.грн. Водієві шкільного автобуса нараховано у 2023 році 88,8 тис. грн.

У ліцеї на харчування дітей пільгової категорії виділено кошти в сумі 14,1 тис.грн., ЗДО – 8 942 грн. На послуги протипожежної безпеки виділено кошти в сумі: ліцей – 14,3 тис.грн; ЗДО – 7,1 тис.грн.

На зміцнення та оновлення матеріальної бази ліцею та ЗДО використано кошти сільського бюджету в сумі 46 тис.грн.

На території села Новоградівка функціонує ФАП, який знаходиться в приміщенні сільської ради, а також заклади культури: філія “Новоградівський сільський будинок культури” та філія “Новоградівська сільська бібліотека”.

Також працює соціальний робітник, в якого на обслуговуванні перебуває 11 осіб, з яких 6 осіб похилого віку та 5 – особи з інвалідністю.

Витрати, пов’язані з виконанням обов’язків соціального робітника, включають в себе: заробітну плату, забезпечення спецодягом, засобами захисту. Так, протягом 2023 року вищезазначені витрати склали 129,1 тис. грн.

Відповідно до рішень виконавчого комітету сільської ради жителям с.Новоградівка надавалися такі види допомог:

  • матеріальна допомога пораненим - 2 (двом) особам – 10 000 грн;

  • матеріальна допомога членам сімей загиблих на його поховання – 1(одній) особі - 10 000 грн;

  • одноразова грошова матеріальна допомога на лікування (онкохворим) -2 (двом) особам – 10 000 грн;

  • одноразова грошова матеріальна допомога на поховання особи, яка не досягла пенсійного віку – 1(одній) особі – 2 000 грн;

  • учасникам АТО/ООС та членів сімей військовослужбовців, які загинули під час участі в АТО/ООС – 24 (двадцяти чотирьом) особам – 24 000 грн;

  • учасникам бойових дій на території інших держав та членів сімей військовослужбовців, які загинули під час проходження військової служби –                    5 (п’ятьом) особам – 5 000 грн;

  • одноразова адресна матеріальна допомога у зв’язку з 37-річчям Дня пам’яті жертв аварії на Чорнобильській АЕС, - 2 (двом) особам – 1 300 грн.

Також виплачено за рік компенсацію за надання соціальних послуг на не професійній основі 3 (трьом) особам на суму 40 444 грн.

Адміністраторами відділу “ЦНАП “Центр Дія” по с.Новоградівка оформлено документів:

  • на пільги 6 (шістьом) особам;

  • на субсидію 20 (двадцяти) особам;

  • на отримання /продовження терміну дії посвідчення багатодітним сім’ям;

  • допомогу на проживання 17 (сімнадцятьом) особам ВПО.

Виконавчим комітетом прийнято рішення про здійснення постійного догляду 6 (шістьом) особам.

Надана комплексна послуга “єМалятко” 3 (трьом) особам, послуга оформлення  ID – картки та загранпаспортів – 11 (одинадцятьом) громадянам.

Під соціальним супроводом фахівця із соціальної роботи комунальної установи “Кетрисанівський сільський центр соціальних служб” протягом 2023 року перебувало 2 (дві) сім’ї, в яких виховується 4 (чотири) неповнолітні дитини.

У ході обговорення звіту громадянами було порушено ряд проблемних питань,  це  незадовільний стан автомобільних доріг,  благоустрій кладовища.

Віктор Поліщук відповів на всі запитання жителів і запевнив про подальшу підтримку та співпрацю зі старостинським округом і старостою Іваном Лебединським. Він наголосив, що лише спільними зусиллями всіх жителів можливо змінити життя в селі на краще та подякував усім жителям села за постійну підтримку Збройних Сил України, які наближають нашу Перемогу.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь