A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

У селі Кривоносове відбулися загальні збори (сходки) жителів

Дата: 19.04.2024 15:27
Кількість переглядів: 58

18 квітня у селі Кривоносове Павлогірківського старостинського округу Кетрисанівської сільської територіальної громади відбулися загальні збори громадян.

Участь у зборах взяли Кетрисанівський сільський голова Віктор Поліщук, секретар сільської ради Людмила Олексієнко, староста Павлогірківського старостинського округу Марина Комісарова, начальник загального  відділу  апарату сільської ради Ірина Славінська, адміністратор відділу “Центр надання адміністративних послуг “Центр Дія” сільської ради Світлана Юрченко та жителі села Кривоносове.

Засідання розпочалося з хвилини мовчання. Присутні вшанували пам'ять воїнів, які загинули, захищаючи територіальну цілісність та незалежність України.

Потім сільський голова Віктор Поліщук прозвітував про роботу Кетрисанівської сільської ради за 2023 рік, зокрема окреслив основні показники, що стосуються Павлогірківського старостинського округу та саме села Кривоносове.

Так, загальна площа по Павлогірківській території складає 3 348 га,  з  них 2 726 га ріллі, більша частина якої знаходиться за межами населених пунктів.

На території цього старостинського округу укладено 13 договорів оренди земель комунальної власності сільськогосподарського призначення під ріллею на загальну площу 455 га з середньою ставкою орендної плати станом на                  01 січня 2024 року 11,87 % від вартості грошової оцінки землі, що становить                 4 134,34 грн за 1 га, в тому числі:

- 12 земельних ділянок на загальну площу 448 га мають відсоток орендної плати в розмірі 12,0 %;

- 1 земельна ділянка на загальну площу 7 га має відсоток орендної плати                      в розмірі 3,0 %, орендар ФГ Безуменко В.І (розпайовка ФГ).

На території округу укладено 2 договори оренди земель комунальної власності сільськогосподарського призначення під господарськими дворами на загальну площу 5 га з середньою ставкою орендної плати станом на 01 січня                    2024 року 12,00 % від вартості грошової оцінки землі, що становить                          4 983 грн за 1 га.

Відповідно до оперативної інформації на території села обліковується                             133   земельних   ділянки  приватної  власності  на  загальну  площу  761  га,  які

обробляються одноосібно, що становить 46,59 % від загальної площі земельних ділянок (паїв) –1633 га.

Протягом 2023 року державним інспектором сільської ради проведено обстеження 3 (трьох) земельних ділянок площею 4 га на дотримання земельного законодавства. В ході проведеної перевірки порушень не виявлено.

З метою допомоги Збройним Силам України та постраждалим внаслідок збройних конфліктів у квітні 2022 року створено Благодійну організацію Благодійний Фонд Ради землекористувачів, підприємців та благодійників Кетрисанівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської областіˮ.

Радою землекористувачів вирішено нараховувати внесок 30,00 грн  з 1 га ріллі. Так, у 2023 році було зібрано в цілому по громаді 650,2 тис.грн, які витрачено на потреби ЗСУ.

Так, у 2023 році по селу Кривоносове на ріллю площею 2911 га нараховано  87,3 тис.грн, було сплачено у 2023 році 17,4 тис. грн., станом на 18 квітня                    2024 року було сплачено ПРАТ ‟Бобринецька сільгосптехнікаˮ - 23,025 тис.грн. Сума несплати по всій території становить 46,9 тис. грн.

За 2023 рік комунальним підприємством ‟Кетрисанівськеˮ в селі Кривоносове було здійснено комплекс робіт, на які задіяно автогрейдер, екскаватор-навантажувач для прогортання (грейдерування)  та ремонту доріг, розчищення порослі, чистки доріг від снігу. Придбаний фронтальний навантажувач забезпечить прибирання та усунення стихійних сміттєзвалищ та підгортання сміттєзвалищ, зареєстрованих на території сільської ради. Ця техніка працювала й на вашій території, здійснено 2 виїзди.  Також у Кривоносовому працювала бригада працівників комунального підприємства з ремонту водопроводу, заміни насосу в свердловині, заміни крану на водонапірній башні. Постійно здійснювались роботи по благоустрою території села (скошування трави бензокосою, згрібання та виніс листя, скошування трави біля кладовищ, старостату, обпилювання дерев, гілля та розрідження чагарників, забезпечення населення водою).

У 2023 році  на роботи, які проводилися у Кривоносовому, витрачено коштів:

- на паливно-мастильні матеріали, запасні частини, будівельні матеріали, електротовари в сумі 11 667,10 грн.;

- на заробітну плату (з нарахуваннями) працівникам, які обслуговували відповідну техніку – 1 616,00 грн.

Для покращення стану дорожнього покриття у 2021-2022 роках за рахунок коштів сільського бюджету здійснено співфінансування 50% вартості робіт                           з експлуатаційного утримання автомобільної дороги загального користування місцевого значення С120129 Мар’янівка - (Бобринець-Витязівка) протяжністю – 4,5 км на суму 1 700 000,00 грн.

У 2023 році з сільського бюджету виділено кошти у розмірі 498 718,20 грн на співфінансування 50% вартості робіт з експлуатаційного утримання автомобільної дороги О120103 Бредихіне – Павлогірківка - Мар’янівка (зокрема, здійснено ремонт асфальтного покриття на автомобільній дорозі в межах населених пунктів Павлогірківка, Кривоносове, Мар’янівка).

На території села Кривоносове функціонують КЗ “Кривоносівська гімназія” та дошкільний структурний підрозділ початкової школи Кривоносівської гімназії. Загалом різними формами освіти охоплено 75 дітей, зокрема:

  • КЗ “Кривоносівська гімназія” – 70 здобувачів освіти;
  • дошкільний підрозділ Кривоносівської гімназії – 5 вихованців.

У гімназії працює 17 осіб, з яких: 10 – це педагогічні працівники;                               7 – обслуговуючий персонал.

 У дошкільному підрозділі Кривоносівської гімназії працює 1 особа (вихователь).

На заробітну плату зазначених працівників із сільського бюджету виділено: вихователям – 18,0 тис.грн; обслуговуючому персоналу –                          305,5 тис.грн.

На забезпечення енергоносіями закладів освіти села Кривоносове виділено 19,5 тис. грн.

Стовідсотково організовано підвезення шкільним автобусом до місця навчання й додому учнів, які проживають за межею пішохідної доступності.

Протягом 2023 року згідно із затвердженим маршрутом на підвіз дітей використано 56,5 тис.грн із сільського бюджету. Придбано запчастини для ремонту автобусу на суму 7,0 тис.грн.

У гімназії на харчування дітей початкової школи та дітей пільгових категорій виділено кошти в сумі  27,1 тис.грн.

На послуги протипожежної безпеки виділено кошти в сумі 7,1 тис.грн.

На зміцнення та оновлення матеріальної бази гімназії спрямовано кошти сільського бюджету в сумі 46,9 тис.грн.

На території села Новоградівка функціонує ФАП, який знаходиться                               в окремому приміщенні, а також заклади культури: філія “Кривоносівський сільський будинок культури”  та філія “Кривоносівська  сільська бібліотека”.

На обліку Терцентру перебуває 30  жителів села Кривоносове, з яких                     24 особи – отримують соціальні послуги у відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги у вигляді перукарських, швацьких послуг та натуральної допомоги, 1 особа у відділенні стаціонарного догляду для постійного проживання та 5 осіб у відділенні соціальної допомоги вдома.

Так, на сьогоднішній день на території села Кривоносове працює соціальний робітник,  в якого на обслуговуванні перебуває 5 осіб похилого віку.

Витрати, пов’язані з виконанням обов’язків соціального робітника, включають в себе: заробітну плату, забезпечення спецодягом, засобами захисту. Так, протягом 2023 року вищезазначені витрати склали 65,3 тис. грн.

Відповідно до рішень виконавчого комітету сільської ради надавалися такі види допомог:

  • одноразова грошова матеріальна допомога на лікування (онкохворим) –                3 (трьом) особам – 15 000 грн;
  • учасникам АТО/ООС та членам сімей військовослужбовців, які загинули під час участі в АТО/ООС, – 18 (вісімнадцятьом) особам – 18 000 грн;
  • одноразова адресна матеріальна допомога у зв’язку із річницею Дня пам’яті жертв аварії на Чорнобильській АЕС, - 2 (двом) особам – 1 000 грн.

Адміністраторами відділу “ЦНАП “Центр Дія” по Вашій території оформлено документів:

  • на пільги  – 20 (двадцятьом) особам;

- на субсидію - 6 (шістьом) особам;

- державні соціальні допомоги - 19 (дев’ятнадцятьом) особам;

- на отримання /продовження терміну дії посвідчення багатодітним сім’ям –  9 (дев’ятьом) особам;

- реєстрація ВПО - 1(одній) особі;

- допомогу на проживання ВПО – 1(одній) особі.

Виконавчим комітетом прийнято рішення про здійснення постійного догляду  2 (двом) особам.

Надана комплексна послуга “єМалятко” 1(одній) особі, послуга оформлення  ID – картки та загранпаспортів – 4 (чотирьом) особам.

У ході обговорення звіту громадянами було порушено ряд питань, які найбільше хвилюють жителів села. Це такі, як незадовільний стан автомобільних доріг,  благоустрій кладовища, очистка колодязів. Одним                      з основних питань, які турбують сільську раду та кривоносівців – це функціонування Кривоносівської гімназії з 01 вересня 2024 року в зв’язку                     з відсутністю укриття. Кетрисанівський сільський голова наголосив, що питання облаштування укриття у гімназії перебуває на постійному контролі та найближчим часом буде вирішено.

Також Віктор Поліщук відповів на всі інші запитання жителів і запевнив про подальшу підтримку та співпрацю зі старостинським округом і старостою Мариною Комісаровою. Він наголосив, що лише спільними зусиллями всіх жителів можливо змінити життя в селі на краще та подякував усім жителям села за постійну підтримку Збройних Сил України, які наближають нашу Перемогу.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь