A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Заходи з нагоди 38-ї річниці Чорнобильської трагедії

Дата: 26.04.2024 16:00
Кількість переглядів: 39

 

Цьогоріч, 26-го квітня, минає 38 років, як на 4-му енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції сталася катастрофа планетарного масштабу, яка є найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком.

У рамках заходів з нагоди 38-ї річниці Чорнобильської трагедії до Свято-Миколаївського храму м.Бобринець прийшли вшанувати пам’ять ліквідаторів та згадати трагічні події аварії на Чорнобильській АЕС Кетрисанівський сільський голова Віктор Поліщук, представники Кетрисанівської сільської ради, Бобринецької міської ради, голова громадської організації “Спілка чорнобильців Бобринеччини” Станіслав Сандрак, ліквідатори.

У храмі відбулася панахида за загиблими та померлими учасниками ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. В знак глибокої шани, поваги та вдячності, сільський голова Віктор Поліщук поклав квіти до меморіала загиблим воїнам АТО та могили отця Юрія Ониська, розташованих на території церкви. Після чого відбулася урочиста хода та покладання квітів до пам’ятників загиблим воїнам-афганцям, чорнобильцям та Невідомому солдату.

Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих та померлих ліквідаторів, які 38 років тому рятували Україну і світ від ядерної катастрофи.

Після цього відбулося нагородження учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, які проживають на території Кетрисанівської сільської ради. Так, до присутніх звернувся сільський голова, який подякував  ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС за подвиг, під час якого вони віддали своє здоров'я, вставши на шляху сліпої ядерної стихії і захистили тим самим не тільки українську землю, а й усе людство від поширення смертельної небезпеки.

         17 ліквідаторів Чорнобильської катастрофи отримали від сільського голови грамоти та грошові винагороди.

Рішенням виконавчого комітету Кетрисанівської сільської ради від 03 квітня 2024 року № 132 виділено матеріальну допомогу учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та членам сімей померлих ліквідаторів на загальну суму 46200,00 (сорок шість тисяч двісті) гривень.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь