Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Охорона об'єктів культурної спадщини

Дата: 03.05.2024 10:36
Кількість переглядів: 102

Фото без опису

 Охорона об'єктів культурної спадщини є одним із пріорітетних завдань Кетрисанівської сільської ради. Необхідність збереження пам’яток для нинішнього і майбутніх  поколінь є важливим чинником патріотичного виховання  громадян, розвитку національної свідомості Українського народу.

Сільська  рада нагадує, що в межах території Кетрисанівської сільської ради та її старостинських округів знаходиться 27  пам’яток археології (курганів) що взяті на державний облік та перебувають під державною охороною.

Згідно з діючим законодавством України, археологічні пам’ятки є власністю держави.

Територія пам’яток та їх охоронні зони мають бути виведеними із землекористування, будь-які роботи в їх межах ЗАБОРОНЕНІ.

 

За пошкодження пам’яток передбачене покарання згідно із Законом України «Про охорону культурної спадщини» (ст.43,44), Кодексом України про адміністративні прапорушення (ст. 92), Кримінальним кодексом України (ст. 298).

З метою забезпечення охорони пам’яток археології звертаємося до власників та користувачів земельних ділянок з вимогою недопущення розорювання курганів та курганних могильників а також про необхідність укладання охоронних договорів з органом охорони культурної спадщини.

  Порядок укладання охоронних договорів затверджений Кабінетом Міністрів України від 28 грудня 2001 року № 1768.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь