Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Компенсація витрат на оплату праці переселенців: чи несе відповідальність роботодавець за подання недостовірних даних при зверненні?

Дата: 05.06.2024 17:41
Кількість переглядів: 27

Так, несе.

Водночас необхідно наголосити, що й працевлаштована особа також несе відповідальність за недостовірність відомостей, що є підставою для надання компенсації витрат.

Це передбачено пунктом 17 Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 року № 331 (із змінами). Також визначено, що у разі подання недостовірних документів та відомостей роботодавець добровільно чи на підставі рішення суду зобов’язаний повернути кошти, отримані або використані з порушенням вказаного Порядку.

Принагідно інформуємо, що наказом Міністерства фінансів України від 01 квітня 2024 року № 159 (набрав чинності 27 травня 2024 року), зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 09 травня 2024 року за №686/42031, затверджено Методику верифікації надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні. Така верифікація здійснюється Міністерством фінансів України шляхом порівняння даних про роботодавця та кожну працевлаштовану особу з числа внутрішньо переміщених осіб, наданих роботодавцем під час звернення за компенсацією витрат, та інформації суб’єктів надання інформації (використовується інформація з автоматизованих інформаційних систем, реєстрів, баз даних).

Наказ Міністерства фінансів України від 01 квітня 2024 року № 159 доступний на парламентській вебсторінціhttp://surl.li/udxsn

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь