Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Звіт про роботу поліцейського офіцера громади за І півріччя 2024 року

Дата: 02.09.2024 08:19
Кількість переглядів: 23

Кетрисанівська громада складається з 73 населених пунктів в яких проживає близько 13 тисяч мешканців. Дану територію у І півріччі 2024 року обслуговував один поліцейський офіцер громади.

За цей час проведено наступну роботу:

Постійні профілактичні бесіди у навчальних закладах спільно із співробітниками Ювенальної превенції та службою у справах дітей Кетрисанівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області - проведено 9 заходів на такі теми:

  • Безпека дорожнього руху, безпечна дорога до навчального закладу.
  • Профілактика вчинення правопорушень
  • Булінг та його види, шляхи їх подолання.
  • Безпека в соціальних мережах.
  • Взаємоповага та відносини в колективі.

На території Кетрисанівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області на постійній основі проводиться надання допомоги місцевим мешканцям:

  • У зимовий період під час несприятливих погодних умов на дорозі водіям транспортних засобів була надана допомога під час надзвичайної ситуації яка ускладнила дорожній рух до населених пунктів, в наслідок ожеледиці.
  • Також наголошую, що я завжди відкритий для допомоги громадянам які опинились в складних життєвих обставинах, і не має кому допомогти в повсякденних питаннях.
  • Я готовий прийти на допомогу та зробити все, що у моїх силах.

Забезпечую та продовжую забезпечувати охорону громадського порядку під час проведення усіх святкових заходах на території Кетрисанівської сільської ради Кропивницького району, також й релігійних святах.

На території Кетрисанівської сільської ради здійснюється посилене денне та нічне патрулювання з метою недопущення вчинення порушень, проникнення на територію громади осіб які планують, виявили бажання, вчинити протиправні дії проти мешканців нашої громади та належного їм майна.

До моїх повноважень відноситься доставляння правопорушників до суду, які ухиляються від судових засідань (виконання судових приводів) та протягом першого півріччя до суду доставлено таких, 42 громадяни громадян, в тому числі й осіб відносно яких у Бобринецькому районному суді розглядаються справи про адміністративне правопорушення.

Важливим моментом в роботі ПОГ (поліцейського офіцера громади) є допомога слідчим підрозділам у проведені слідчих експериментів, а також усіх інших процесуальних дій для подальшого притягнення винних осіб у вчиненні кримінальних правопорушень.

Напрацьовані у продовж першого півріччя 2024 року цифри:

1. За перше півріччя 2024 рік з території Кетрисанівської сільської ради Кропивницького району на лінію 102 надійшло 1120 звернень громадян, поряд з цим громадяни, мешканці нашої громади, особисто телефонують на мобільний телефон офіцера громади, з різних питань переважно консультаційних.

складено 69 протоколів у сфері громадської безпеки,

протоколи за порушення правил благоустрою ст. 152 КУпАП-4

протоколи за вчинення дрібного хуліганства ст. 173 КУпАП-2

протоколи за вчинення домашнього насильства ст. 173-2 КУпАП-7

протоколи за розпивання спиртних напоїв в громадському місці ст. 178 КУпАП-3

протокол за куріння в громадських місцях ст. 175 КУпАП-2

протоколів за виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення ст. 176КУпАП-10

протоколів за придбання самогону та інших міцних напоїв домашньоп вироблення ст. 177КУпАП-24

протокол за оптову або роздрібну торгівлю пальним без державно реєстрації ст. 156 КУпАП-1

протоколи за порушення громадянами строків реєстраці (перереєстрації) нагородної, вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї правил її взяття на облік ст.192 КУпАП-5

протоколи за керування транспортним засобом особою яка не ма< відповідного права керування ТЗ ч.2 ет.126 КУпАП-3

протокол за керування транспортним засобом особою в стані сп’яніння або відмова від проходження огляду на стан сп’яніння ч.І ст. 130 КУпАП-1 протоколи за порушення правил адміністративного нагляду ст. 187 КУпАП-2

протоколи за завідомо неправдивий виклик працівників спеціальних служб ст. 183 КУпАП-5

2. Також до моєї роботи входить перевірка та профілактика:

– з особами які вчинили домашнє насильство, а з метою його виявлення та попередження, в кожному із 14-ти старостинських округів нашої громади, розміщено інформацію з протидії домашньому насильству, яких на обліку в нашій громаді перебуває 27 кривдників. При виявлені фактів домашнього насильства крім протоколу додатково було складено 5 термінових заборонних приписів стосовно кривдника;

– з особами які формально підлягають під адміністративним наглядом на обліку 3 особи;

– перевірка осіб яким за рішенням суду, обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту;

– з раніше засудженими особами.

3. Важливим етапом моєї роботи - це співпраця з іншими службами та особами які активно беруть участь у розвитку нашої громади.

3.2. Співпраця з Бобринецьким відділом філії Державої установи «Центр пробації» у Кіровоградській області.

У результаті спільної взаємодії у період з 01.01.2024 року та по теперішній час здійснено 3 перевірки виконання покарання засуджених до громадських робіт. На території Кетрисанівської сільської ради проживає 24особи звільнені від відбування покарання з випробувальним які перебувають на обліку. Завдяки спільній співпраці з початку року 24 особи засуджених до покарання не пов’язаних з позбавленням волі були вчасно ознайомлені з порядком та умовами відбування покарання.

3.3. Також важливим напрямком який покликаний на попередження правопорушень, надання допомоги, є співпраця зі Службою у справах дітей Кетрисанівської сільської ради. З якою продовжується плідна співпраця.

На території Кетрисанівської сільської ради знаходиться 25 сімей, які опинились в складних життєвих обставинах. За результатами взаємодії у звітній період здійснено 12 спільних виїздів та перевірено умови проживання у 12 сім’ях, котрі опинилися в складних життєвих обставинах.

4. Поліцейським офіцером громади розкрито 5 кримінальних правопорушень, за наступними фактами:

легкі тілесні ушкодження - 4, крадіжка - 1

З метою запобігання правопорушень пропоную встановлення камер відео спостереження на центральних вулицях громади та важливих напрямках виїзду з населених пунктів, в місцях ймовірного вчинення правопорушень, задля фіксації вчинення правопорушень, як один із важливих доказів в суді при розгляді справи, встановлення осіб правопорушників та попередження вчинення правопорушень в подальшому.

Поліцейський офіцер громади СВГ Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області, капітан поліції Олег СТЕПУРСЬКИЙ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь