Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Центр життєстійкості: допомога та підтримка, консультування та менторство

Дата: 13.09.2024 15:03
Кількість переглядів: 41

Кожна людина має право на працю, на вільний її вибір, на справедливі і сприятливі умови праці та на захист від безробіття.

Для реалізації своїх трудових прав та забезпечення оптимального рівня свого майбутнього, на базі Центру життєстійкості була організована інформаційна зустріч із фахівцями обласного центру зайнятості та Кропивницької філії обласного центру зайнятості.

Нагадаємо, що у  м. Кропивницький у серпні запрацював Центр життєстійкості – безбар'єрний простір, де жителі громади незалежно від віку чи статусу можуть безоплатно отримати соціальні послуги та психологічну допомогу. Цей проєкт реалізує Міністерство соціальної політики України в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

Лілія Місюня, голова ГО «Відчувай» – організації, що надає соціальні послуги у Центрі життєстійкості, констатувала необхідність партнерства з іншими організаціями, діяльність яких пов'язана з соціальним захистом громадян, які потребують допомоги або залишилися у складній життєвій ситуації. Керівниця переконана, що спільні зусилля дозволять надати комплексну допомогу клієнтам у різних сферах життя.

Тож наразі у центрі нагальна тема – зайнятість населення. Фахівці служби зайнятості у форматі активного полілогу поінформували візитерів  про комплекс послуг та заходів щодо стимулювання незайнятих громадян у пошуку роботи, інформування про актуальні вакансії та активні програми сприяння зайнятості, в тому числі професійного навчання, перепідготовки, підвищення кваліфікації безробітних громадян, започаткування власного бізнесу чи його розвитку шляхом участі у грантових програмах. Наголошувалося, що для зайнятого населення Державна служба зайнятості пропонує професійне навчання за ваучером, за яким можна навчатися за 124 професіями та спеціальностями.

На заході були присутні працівники Центру життєстійкості, які вже отримали ваучер та поділилися своїми враженнями та досвідом навчання за цією програмою. Підкреслили, що ваучер – це не тільки можливість опановувати нові знання та бути конкурентним працівником, а й вагома фінансова підтримка здобувача освіти, адже вартість ваучера, яку гарантує держава, становить 30 280 грн.

Пані Оксана, клієнтка центру і внутрішньо переміщена особа, наголосила, що люди намагаються, насамперед, самі інтуїтивно шукати шляхи вирішення проблем, однак не завжди їм це вдається. Вона вважає, що діяльність центру – це саме та платформа, де є можливість отримати не лише  психологічну допомогу, пройти діагностику психологічного стану, навчитися технікам емоційного відновлення, поспілкуватися з цікавими людьми, а й отримати консультацію з різних соціальних питань, у т.ч. й з працевлаштування.

Для присутніх роботодавців фахівці розповіли про діючі грантові програми на розвиток бізнесу, компенсаційні виплати для роботодавців, які створюють нові робочі місця, працевлаштовують внутрішньо переміщених осіб, громадян з інвалідністю та облаштовують для них робочі місця тощо.

Захід пройшов динамічно та продуктивно: інформаційна відкритість фахівців служби зайнятості про діяльність державної установи, доступність електронних сервісів Державної служби зайнятості, її послуг та можливостей – гарантія того, що результат не забариться.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь