Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

У селі Кетрисанівка відбулося свято до Дня захисників і захисниць України

Дата: 01.10.2024 14:17
Кількість переглядів: 640

Сьогодні у селі Кетрисанівка відбулися урочисті заходи, присвячені Дню захисників і захисниць України під гаслом «Нація нескорених, від козацтва до сьогодення». Подія об’єднала жителів села, представників влади та громадських діячів.

На святі були присутні заступник сільського голови Дмитро Гурдиш, депутати Кетрисанівської сільської ради Сергій Бергер та Віктор Павліков, які виступили з промовами, наголошуючи на важливості цієї дати для всіх українців.

Захід розпочався із виконання Державного Гімну України, що символізувало єдність і незламність нації. Також всі присутні вшанували загиблих героїв України хвилиною мовчання, віддаючи шану тим, хто пожертвував своїм життям за мирне небо над Україною.

Цьогорічне святкування було особливо урочистим, адже разом із Днем захисників і захисниць відзначали Покрову Пресвятої Богородиці та День українського козацтва, що символізують силу та вікові традиції захисту рідної землі. Окрім цього, вшанували День людей похилого віку та День ветерана, підкреслюючи повагу до старших поколінь, які пройшли складні випробування.

Особливий акцент у програмі зробили на тематичних піснях, що стали основною частиною заходу. Пісні прославляли героїзм та стійкість українців, піднімали дух присутніх та нагадували про незламність нації від козацьких часів до сучасності.

На окремому столі були виставлені фотографії загиблих односельчан, які віддали свої життя за незалежність України. Ці світлини стали символом пам’яті та поваги до героїв.

Окрім пісень, діти села виступили з віршами про Україну, козацьку звитягу та сучасну боротьбу за свободу. Їхні щирі слова та виступи стали виявом того, як важливо передавати від покоління до покоління пам’ять про наших захисників.

Після завершення урочистої частини всіх присутніх чекала приємна несподіванка: кожному було вручено маленькі патріотичні кошики з цукерками, виготовлені власноруч працівниками культури Любов’ю Буканською та Оксаною Гарячою, які й організували це свято. Також усіх запросили до солодкого столу. Цей жест створив теплу і дружню атмосферу, завершуючи свято на позитивній ноті.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь