Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Урочисте відкриття меморіальної дошки у с.Мирне на честь загиблого захисника України Миколи Вінтоняка

Дата: 01.10.2024 15:45
Кількість переглядів: 600

Сьогодні, 1 жовтня, у селі Мирне Кетрисанівської громади відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь загиблого захисника України Миколи Вінтоняка. Меморіальну дошку встановили на приміщенні Мирнівської школи, увіковічнивши тим самим пам'ять про Героя.

На відкритті відбувся мітинг, організований працівниками школи. Учні гімназії виступили з віршами, присвяченими Україні та героїзму захисників, що зворушило всіх присутніх. Захід зібрав громаду, щоб разом вшанувати пам'ять Миколи Вінтоняка та інших захисників.

У заході взяв участь заступник сільського голови Дмитро Гурдиш, який сказав слова вдячності та шани захиснику і його родині, наголосивши на важливості пам'яті про таких героїв, як Микола.

Особливі слова пролунали від сестри загиблого, Галини Вінтоняк, яка висловила глибоку вдячність жителям села та всім, хто вшановує пам'ять її брата. Її слова торкнулися сердець усіх присутніх, нагадуючи про людську ціну боротьби за незалежність.

Меморіальну дошку освятив військовий капелан 127-ї бригади 227-го батальйону, настоятель храму у м. Краматорськ Василь Косяченко. Він провів молитву та висловив слова підтримки родині і громаді, підкресливши духовне значення цієї події.

Після освячення всі присутні поклали квіти до меморіальної дошки, висловлюючи свою пошану до Миколи Вінтоняка та всіх героїв, які віддали своє життя за свободу України.

Цей пам’ятний знак на честь Миколи Вінтоняка та встановлена раніше меморіальна дошка Владиславу Новаку стануть символом вічної пам’яті та вдячності від їх родин та жителів села.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь