Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Урочисте відкриття встановлених на Алеї Слави портретів загиблих захисників - жителів Кетрисанівської громади

Дата: 02.10.2024 17:15
Кількість переглядів: 282

Сьогодні, 02 жовтня у селі Кетрисанівка відбулося урочисте відкриття встановлених на Алеї Слави портретів загиблих захисників - жителів Кетрисанівської громади, які віддали свої життя за незалежність України під час бойових дій та померли від поранень.

Цей захід об’єднав громаду навколо пам’яті про героїв, що боролися за нашу свободу. Присутніми були родини загиблих, депутати та керівництво сільської ради, старости старостинських округів, ветерани, волонтери, жителі села та громадськість.

Сільський голова Віктор Поліщук виступив зі словами вдячності та шани до героїв, наголошуючи на їхній незламній відвазі та важливості збереження пам'яті про них.

Ще у жовтні 2022 року на Алеї Слави у с.Кетрисанівка було висаджено сакури «Канзас». Спонсором, який їх придбав, став депутат Кетрисанівської сільської ради Сергій Бергер. Кожен саджанець – іменний. Біля кожного – табличка з іменем загиблого Героя. У 2023-2024 роках дерева досаджували, адже загиблих ставало більше… Фінансову допомогу під час встановлення портретів також надавав депутат сільської ради Дмитро Кравчук.

Під час виступу Сергій Бергер звернувся до громади, підкресливши символічне значення цієї Алеї як місця, де кожен зможе вшанувати пам'ять загиблих.

Представник третього  відділу Кропивницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки  Едуард Кутровський у своїй промові висловив вдячність родинам загиблих героїв і наголосив на важливості їхнього подвигу для майбутнього України.

Захід розпочався із виконання Державного Гімну України та хвилини мовчання, коли всі присутні віддали шану полеглим героям. Право підняти прапор було надано військовослужбовцям Антону Гарячому та Володимиру Потісі, які з гордістю виконали цю почесну місію.

Програма заходу була проникнута патріотизмом, ведучі щиро та зворушливо вели захід, декламувалися вірші, що прославляли мужність українських воїнів.

Відзнакою Кіровоградської області за видатну мужність та відвагу, нагрудним знаком були нагороджені герої:

Микола Войдік (посмертно),

Едуард Власов,

Артем Омельчук,

Олександр Козирь,

Олександр Хусаінов.

Особливим моментом стало відкриття 50-ти портретів загиблих захисників України - жителів Кетрисанівської громади. Ці портрети вічно нагадуватимуть про героїзм та самопожертву вірних синів України. Освячення портретів здійснили настоятель Свято-Миколаївського храму отець Володимир Ткаченко в співслужінні з отцем Миколою Ониськом, молячись за душі полеглих.

Алея Слави стала символом нашої глибокої вдячності та поваги до героїв, які поклали своє життя за майбутнє України. Цей день залишив глибокий слід у серцях усіх присутніх, нагадуючи, що ми завжди пам'ятатимемо про тих, хто боровся за нашу свободу.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь